3D tisk na Bolzánu

3D tisk na Bolzánu


Máme velkou radost, že se nám podařilo získat 3D tiskárnu, kterou jsme si v roce 2023 zapůjčili od společnosti Prusa Research. Díky pomoci některých žáků 9.A, které pomáhal koordinovat Petr Kunče, jsme vytvořili projekt, na jehož výsledcích přenechá společnost Průša 3D tiskárnu škole darem.

https://www.printables.com/cs/education/792029-prakticky-doplnek-sadbovace

Děkujeme všem, kteří se na projektu podíleli:

Petr Kunče
Anna Křížková
Veronika Černá
Matěj Šiška

Otevřít
Reciproční pobyt - Leipzig

Reciproční pobyt - Leipzig


Po úspěšném projektu ze školního roku 2022/23, kterého se účastnila nynější 5. třída, chceme ve spolupráci s partnerskou školou v Lipsku pokračovat a nabídnout tak možnost výměnného pobytu dalšímu ročníku, tedy letošní 4. třídě.
Žáci se již navzájem představili v dopisech a "Steckbriefech". Nyní sestavujeme nový ERA-tým a připravujeme se na návštěvu německých dětí v posledním květnovém týdnu. Naši žáci by měli vycestovat do Německa na podzim 2024.

Otevřít
Žáci ze Sagunta u nás ve škole

Žáci ze Sagunta u nás ve škole


První květnový týden prožily žáci partnerské školy ze španělského Sagunta v rodinách dětí naší školy. Na program ve škole navázal individuální program v rodinách, který opravdu stál za to....

Otevřít
Sagunto 2022
Pondělí 7. listopadu 2022 - Sobota 12. listopadu 2022

Sagunto 2022


Jsme nesmírně rádi, že se po "covidové přestávce" podařilo navázat na dosavadní partnerskou spolupráci mezi naší školou a základní školou ve španělském městě Sagunto. 12 žáků 9. a 8. třídy tak v listopadu vyrazilo do rodin svých španělských přátel....

Otevřít
Mezinárodní výměna Španělsko - Irsko - ČR

Mezinárodní výměna Španělsko - Irsko - ČR


Žáci 8. třídy v předmětu volitelný/nepovinný německý jazyk tento školní rok spolupracují s vrstevníky ze Španělska a Irska. Ke sdílení a komunikaci je využívána internetová nástěnka Padlet. Všichni žáci postupně představili sebe a své město. V předvánočním čase jsme nazpívali české a německé koledy a poslechli si i vánoční písně typické pro Katalánsko a Irsko. Představili jsme si také typické pokrmy v jednotlivých zemích a na základě hlasování každá země připraví video-návod na přípravu jednoho jídla. Posledním úkolem bude mezinárodní skupinová práce, ve které mají žáci za úkol popsat obsah své školní tašky, porovnat ho s ostatními ve své skupině a výsledné informace sdílet s ostatními spolužáky.

Otevřít
Strana:   1 / 1