Čtvrtek 1. září 2022

Zahájení školního roku

Vážení rodiče, milé děti,
 
s blížícím se začátkem školního roku mi dovolte Vás pozdravit a podělit se s Vámi o informace související nejen se zahájením nového školního roku.
V průběhu prázdninových měsíců si škola odpočinula od běžného provozu, nikoli však od práce šikovných řemeslníků. Tentokrát jsme se zaměřili na interiérové vybavení 3., 4. a 5. třídy. Věřím, že se všem bude líbit. Radost mají i vyučující tělesné výchovy z nových prostor na uskladnění sportovního náčiní. To však nepatří mezi nejdůležitější novinky.
 
Tím důležitým krokem je zahájení spolupráce se školní psycholožkou Mgr. Zuzanou Kukačovou. Od září bude dětem i pedagogům jednou za čtrnáct dnů poskytovat odbornou pomoc a radit při řešení některých situací, které přináší školní život. Věřím, že tato podpora bude velkým přínosem pro klima školy. Hned na začátku však prosím o respektování faktu, že školní psycholožka je zde pro děti a učitele – pro školní záležitosti. Nelze v tomto případě suplovat jakoukoli formu ambulantní péče a já Vám předem děkuji za pochopení.
 
Moc se těšíme na setkání s Vašimi dětmi 1. září, kdy se děti seznámí s novou třídou, pozdraví se s vyučujícími a po první hodině odejdou s novými učebnicemi a sešity domů. Školní družina (klub) bude otevřen do 15:00 hodin (jídelna ještě není v provozu). 2. září již probíhá vyučování dle běžného rozvrhu.
Každý školní rok je pro nás výzvou a vypadá to, že i ten nadcházející nebude výjimkou. Chci Vás ubezpečit, že jsme připraveni vše zvládnout. Budeme přenášet optimismus na děti (i kdybychom si měli obléci svetry dva 😊) a dělat školní rok co nejvíce „normální“.
 
Přeji Vám i Vašim dětem úspěšný celý školní rok 2022/23.
 
Zdeněk Trska