Úterý 6. června 2023

Fotbal s němčinou 2023

Dva týmy našich žákyň ze 6.A se dnes po velkých přípravách vydaly do Prahy porovnat svoje vědomosti v němčině a dovednosti ve fotbale. Každoroční akci pořádá Goethe Institut ve spolupráci s německým klubem Hertha Zehlendorf. Tentokrát jsme se sešli ve sportovním areálu v Praze na Zličíně.
 
Zlověstné předpovědi ohledně počasí se nakonec nevyplnily, pláštěnky jsme vyndali pouze jednou při rozcvičce. Během hry v sobě některé dívky objevily skryté talenty, snad každá zažila úspěch ze střeleného gólu. Hlavně brankářky si odnáší spoustu modřin, jak se urputně snažily ubránit před střelami soupeřů a že to byly někdy pěkné pecky. Naše kanonýrka Julinka se jim ale mnohdy vyrovnala. Největší napětí nastalo v posledním zápase, kdy se ve finálovém souboji sešly oba naše týmy proti sobě a kvůli nerozhodnému skóre 1:1 musely o výsledku rozhodnout penalty. 
 
I když byl tým Eisköniginnen vědomostně daleko před ostatními, po fotbalových zápasech, kdy nestačil na zdatnější soupeřky, skončil na skvělém 3. místě. Druhý tým Die Teufel se také nenechal zahanbit a vybojoval krásné 8. místo z celkového počtu 11 týmů z celé republiky.
 
Užili jsme si krásný den plný týmového ducha, fandění a nadšení z každého sebemenšího úspěchu. Chtěla bych všechny holky moc pochválit za svědomitou přípravu, která se vyplatila hlavně v kvízech a za jejich velkou motivaci.
 
Mgr. Zuzana Zajíčková