Neděle 10. března 2024

Vlajka pro Tibet

i letos jsme se rozhodli vyjádřit symbolickou podporu utlačovanému tibetskému národu a opět se zapojili do akce Vlajka pro Tibet vyvěšením tibetské vlajky na budově naší školy. Tibetská vlajka je nejen jedním z nejvýraznějších symbolů nenásilných protestů, ale pro nás i způsob, jak upozornit na utlačování Tibeťanů a porušování lidských práv, které má na svědomí jedna z největších světových velmocí, Čínská lidová republika.

Níže uvádíme poděkování spolku Lungta:

Mockrát děkujeme za zapojení Vaší školy do letošní kampaně Vlajka pro Tibet. Jsme nadšení, že vlajka bude vlát na tolika školách v České republice a dáme tak všichni společně najevo, že nám osud tibetského národa není lhostejný.
Na našem webu jsme zveřejnili seznam letos zapojených škol, najdete tam i tu Vaši (v případě jakýchkoliv nedorozumění nás neváhejte kontaktovat).
 
Pro zajímavost Vám ještě zasíláme odkaz, kde si můžete stáhnout inspirativní dokument Cesta za snem o Tibeťanovi Shenpennu Khymsarovi a jeho životní cestě v exilu. V příloze potom naleznete české titulky k filmu. Film je ideální pomůckou, jak téma Tibetu a jeho okupace představit Vašim studentům. Upozorňujeme, že ho lze stáhnout pouze do 18.3.2024, tak toho určitě využijte.
 
Ještě jednou moc děkujeme a 10. března se budeme těšit na fotografie Vašich vlajek na školách.
 
S přáním hezkého dne
spolek Lungta