Pondělí 7. listopadu 2022

1. den - cesta na jih

V brzkých ranních hodinách se všichni rozloučili se svými rodiči a obtěžkáni zavazadly obsahujícími zajisté jen nejnutnější výbavu vyrazili na cestu - logisticky připravenou paní učitelkami Vedralovou a Trskovou. Vlak, autobus, 1. letadlo, 2. letadlo, a auto partnerské rodiny - to jsou všechny dnešní dopravní prostředky na trase Tábor - Praha - Frankfurt - Valencie - Sagunto. 
Let do Frankfurtu byl velmi krátký, děti ani nestihly sníst čokoládu, kterou dostaly od Lufthansy. Okolo 15. hodiny již všichni seděli v dalším letadle, tentokrát do Valencie.
Hladké přistání po 17. hodině, všichni mají všechny kufry a další zavazadla a nyní už míří do svých dočasných španělských domovů...
...ale ne, ještě nás čekalo pohoštění před školou :)

V pondělí 7.11. v 6:40 jsme vyrazili vlakem do Prahy. Poté jsme jeli autobusem, který nás dovezl na letiště Václava Havla. Následně jsme si odbavili kufry a nastoupili do letadla do Frankfurtu. Tam jsme měli pauzu, při které jsme hledali správnou bránu pro let do Valencie. Za doprovodu českých fotbalistek, cestujících stejnou trasou, jsme přistáli na letišti ve Valencii po půl šesté. Na letišti jsme asi půl hodiny čekali na kufry a pak jsme se přivítali s našimi španělskými kamarády a rodiče nás odvezli ke škole v Saguntu. Tam na nás čekalo bohaté pohoštění. Chvíli na to jsme jeli k nim domů a každý už dělal něco jiného.
 Kuba a Tom