Pátek 15. března 2024

5. projektový den - prezentace, loučení

Úspěšně jsme došli do závěru týdne. Na začátku dne jsme si představili kritéria, která se budou při prezentaci plakátů hodnotit. Žáci ve skupinách měli čas na přípravu a poté jsme si vyslechli různé informace ohledně zdravého jídla, péče o tělo, o důležitosti spánku, dobré psychické pohodě a závislostech, vlivu digitálních technologií, využití volného času a také tipy pro zdravý životní styl. Zatleskali jsme nejlepším řečníkům a po součtu všech bodů za projev při prezentaci a také za ztvárnění plakátů jsme odměnili nejlepší skupinu.
Také jsme se podívali na všechna natočená interview a krátce si představili všechny země, se kterými žáky pojí jejich původ.
Nastal čas podpisů na památeční foto, výměnu kontaktů, fotek a loučení. To jsme si zopakovali ještě jednou při předávání zapomenuté bundy při odjezdu autobusu.
Věříme, že celý projektový týden žáky jazykově i kulturně obohatil, posílil jejich toleranci vůči druhým nejen při práci ve skupině, pomohl jim odbourat různé předsudky vůči multikulturnímu prostředí a odnáší si do života spoustu nových zkušeností a praktických dovedností.