Pondělí 9. ledna 2023

Tauplitzalm - pondělí

8:30 - začíná mírně sněžit, teplota 0+
13:30 - dopoledne bylo krušné, ale nyní již je krásně
          - připadlo cca 7 cm sněhu, během odpoledne nemá sníh padat

Když jsme ráno vyjeli na sjezdovku, foukal silný vítr a sněžilo. Kolem dvanácté hodiny se počasí zlepšilo. Lyžovali jsme ráno i odpoledne, ráno sjezdovky vypadaly lépe než odpoledne. 
Na zledovatělé ploše dřívějšího sněhu ležel nový napadaný sníh. První jízdy probíhaly s pády. Další také. Ranní jízdy skončily výbornou hovězí polévkou. Potom následoval krátký odpočinek. Po náročném dni byli všichni unaveni...i my, holky ze sedmičky :).

Hlášení zdravotní služby lyžařského kurzu školy Bolzano (ZSLKŠB)
Dnešní den se i přes viditelnost maximálně 2 m a vítr kolem 110 km/h, obešel bez významnějších zranění, ztrát končetin, případně celých dětí. Několik nevýznamných zhmožděnin bylo ošetřeno antiflogisticko analgetickou mastí. Počínající sněžná slepota doprovázená závratí, byla medikamentosně zvládnuta během dopoledne a rozvíjející se diarhoea v důsledku fatálního dietetického pochybení, poměrně rychle ustupuje. Frekventanti kursu byli požádáni, aby ve svém zájmu začali likvidovat potraviny podléhající rychlé zkáze, kterými byli vybaveni na cestu autobusem a od včerejšího odpoledne do dnešního večera byly uchovávány na pokoji při teplotě cca 22 st.C.