Úterý 10. ledna 2023

Tauplitzalm - úterý

8:00 - celou noc sněžilo a stále sněží
        - na svazích ještě jezdí rolby
        - fouká mírný vítr
        - pedagogický dozor absolvoval noční směnu na chodbě Alpinhausu, protože energie některých kurzantek a kurzantů byla neuvěřitelná...tak snad ji dnes nechají na sjezdovkách :)
9:00 - ideální stav - 20 cm nového sněhu a celý den před námi

Tě péro rodičové! Zdravíme z našeho známého Tauplitzu. Jako každé ráno nás probudil krásný výhled z okna na sjezdovku. Vzbudil nás velice ,,hlasitý“ budíček našeho mladšího účastníka zájezdu. Při snídani opět nezklamaly legendárně propečené rohlíčky. Pro potěšení paní učitelky Dvořákové jsme si dali půl hodinku čtení povinné četby. Natěšení jsme se vydali do lyžárny plné děcek a budějovičáků z gymplu. Naše nálada však silně klesla při pohledu na neupravenou sjezdovku, chumelenici a mlhu, že jsme neviděli ani metr před sebe. Dopoledne jsme měli na starosti pana učitele Sekala. To ještě bylo síly dost. Po hecu a menším přemlouvání jsme sešoupali černou. K obědu nás čekala cibulačka. Po veeeeelice krátkém odpočinku jsme se vydali zpět do vánice. Tentokrát nás doprovázel pan Dan. Proběhl i pád do potoka, který nám předvedla dcera významné paní učitelky Ošmykové. Po náročném dni jsme se stavili na horkou čokoládu. Díky výborné slovní zásobě z německého jazyka jsme si vůbec nespletli jablečný džus se štrůdlem.  Večer strávený u ping pongu a kulečníku byl skvělým závěrem dnešního dne. 
 
ženy z deváté A: B,M,A,K lol

Hlášení zdravotní služby lyžařského kurzu školy Bolzano (ZSLKŠB)
 
Ani dnešní sněhová kalamita neznamenala významný nárůst  zranění krom několika zhmoždění  kotníčků bez otoků či výronů. Udržujeme opodeldokem a růžovým štěstím, vynucený klid doporučen dle aktuální situce.