Středa 7. června 2023

Intenzivní týden v 5.A

Je to týden, co byli všichni žáci prvního stupně na školním kole atletické olympiády na stadionu Mír. Počasí nám přálo a žáci předvedli ty nejlepší výkony, které byly v jejich silách. Páťáci soutěžili ve čtyřech disciplínách a to: běh na 50 metrů, běh na 800 metrů, hod kriketovým míčkem a skok daleký. Ze všech disciplín jsme vybrali reprezentanty, kteří půjdou 21.6. na okresní kolo atletické olympiády. Celý den se nesl v dobré náladě a já bych chtěla moc poděkovat jak dětem za jejich snahu, tak deváťákům, za jejich celodenní pomoc na jednotlivých stanovištích. 
V pátek 2.6. jsme měli ve škole barevný den, kdy na naši třídu vyšla, ne úplně snadná, fialová barva. Všichni se s tím ale popasovali moc hezky a celý den byl příjemný a přátelský, jako je charakteristika fialové barvy. 
7.den, tohoto intenzivního týdne, jsme završili školním výletem. Předpověď počasí byla všelijaká, stejně jako očekávání. Štěstí nám ale přálo a 3 družiny – Pomeranči, Lišáci a Voči vyrazily v 9 hodin ze školy za velmi příjemného počasí na vlakové nádraží. Zde jsme nastoupili do krásného vlaku směr Myslkovice. Odtud jsme pěšky putovali do kempu Orion v Roudné. Po celou cestu žáci plnili úkoly, hráli hry a na smluvený povel se schovávali. V kempu si zahráli přehazovanou, fotbal, zaskákali si na trampolíně, a nakonec si i opekli buřty k obědu. Po vyluštění šifry a vyzvednutí odměny jsme se přesunuli k pískovně, kde k mému překvapení šlo do vody 21 z 26 dětí. Na cestě zpět nás přeci jen dostihl pořádný déšť, a tak jsme zažili sluníčko i déšť, vodu i oheň, běhání i odpočinek. 

Díky všem žákům 5.A za super týden a doufám, že i vy jste si ho užili tak, jako já. 

Vanda Ličková