Úterý 4. ledna 2022

Úterý - 4. ledna

- lyžníci a snowboarďáci se probudili do trochu lepšího rána, než včera
- zataženo, vítr nefouká, teplota 2° nad nulou, cca 2 cm nového sněhu
- na východě se začíná obloha protrhávat
- lanovky jsou všechny v provozu

www.dietauplitz.com
www.hausalpin.cz
___________________________________________________________________________
Den jsme začali nezáživným budíčkem, pokračovali snídaní s domácím pečivem a nějakým párkem navíc . Počasí bylo lepší než předešlý den, proto jsme měli všichni o kousek lepší náladu, avšak slunce nevykouklo. 
   Shromáždění a výjezd neproběhl v plném počtu, některým nebylo nejlépe. (Bude to tím párkem navíc?) Po výjezdu na hlavní sjezdovku přezdívanou Václavák nám dala paní učitelka Kratochvílová lehčí rozcvičku (s některými protesty). Dopolední lyžování proběhlo na jedničku. 
   K obědu jsme měli na výběr ze dvou polévek. Nemocní dostali k obědu „Brufíka, čili  růžové štěstíčko.“ Kolem druhé hodiny jsme znovu naskočili do přezkáčů. A štrádovali jsme si to dolů na další sjezd. Na sjezdovkách nás potkalo pár menších pádů, ale nikomu se nestalo nic vážnějšího. Rozježděný sníh nám totiž dělal trochu problém. Odpolední sjezdy s námi paní učitelka zakončila horkou čokoládou se šlehačkou, stavil se i pan doktor, ale na něco jiného… (Touto zkušeností bychom chtěli poprosit naší paní němčinářku o doučení slov dohromady a zvlášť, poněvadž při placení to dělalo neplechu.) Učitelé dnešní lyžování zakončili pohledem na západ slunce a my špagetami k večeři.
Večerní hry a pobíhání na chodbě nesmělo k dnešnímu dni chybět. Následovalo uložení ke spánku a očekávání dalšího krásného rána.
  Hezký pozdrav posílají osmačky.
 
 
Hlášení zdravotní služby lyžařského kurzu školy Bolzano /ZSLKŠB /

Dnešní den již vykazuje známky standardního dne na lyžařském výcviku. Jedna frekventantka byla vláčena několik metrů vlekem, přičemž utrpěla poranění horní končetiny, naštěstí nikoli ztrátové. Zdá se, že konzervativní postup ošetření byl úspěšný, stejně jako u její kolegyně, která utrpěla poranění kolene v hlubokém sněhu. Další drobná poranění, bolesti svalů, kloubů byla též úspěšně ošetřena, aniž by došlo ke ztrátám na životech. Několik frekventantů z důvodu bolestí krku, hlavy, uší a dalších orgánů bylo izolováno v budově hotelu i po dobu výcviku. Denní spotřeba zdravotnického materiálu a léčiv se blíží denní spotřebě těchto komodit ve zdravotnickém zařízení v menším okresním městě. Hygienická situace je překvapivě uspokojivá.