Středa 5. ledna 2022

Středa - 5. ledna

Dnešní den začal kapku tvrdým budíčkem. Probouzení bylo hned lehčí po ucítění vůně čerstvého pečiva, kterým se hotel opět překonal. 
Po zdlouhavých přípravách jsme oblečení vyrazili do mrazivého a větrného rána. Výjezdu na sjezdovku předcházela rozcvička vedená našimi oblíbenými instruktory. V plném počtu jsme vyrazili vstříc sněhem zapadaným sjezdovkám. Některým skupinám instruktoři dopřáli i horkou čokoládu na vrcholu „Václaváku“. Po menší pauze ve vyhřáté horské chatě jsme se vrátili zpátky na svah. Někteří odvážlivci překonali sami sebe zdoláním černé sjezdovky. 
Na chatě jsme měli k objedu dokonce výběr ze tří polévek – tomatové, špenátové a hovězí. Nevíme, zda to bylo zácpou z tomatové polévky nebo častými bolístkami všeho druhu, ale na odpolední lyžování jsme vyrazili v menším počtu. Počasí nám stále nepřálo a nandávaní přezkáčů bylo obtížnější než obvykle. Stejně jako dopoledne se lyžování i přes ztížené podmínky obešlo bez vážnějších zranění. Na chatu jsme všichni dorazili vyhladovělí a unavení a nikoho moc nepotěšilo, že buchty při večeři zmizely rychle jako po náletu žravých afrických sarančat. 
Každodenní bodování pokojů dnes pro některé proběhlo ve smutnějším duchu. Jako vždy se však z pokojů ozýval smích jejich obyvatel. Po večerce, kterou ovšem ne všichni dodržují přesně na minuty, jsme si ve spánku nechali zdát o dalším překvapení, které si pro nás Tauplitz připraví.
S přáním pevného mentálního zdraví rodičů i jejich ratolestí doporučujeme přípravu před zásahem laviny, až se vrátíme zpět domů. 
Vaše sedmačky 
 
 Hlášení zdravotní služby lyžařského kurzu školy Bolzano /ZSLKŠB 
 
Zdravotní situace i spotřeba léčiv a zdravotních pomůcek beze změn. I přes veškerou snahu pedagogického sboru, který ubohé děti vyhnal do metrových závějí, v takřka nulové viditelnosti, vánici a rychlosti větru mezi 90 -120 km/h, překvapivě nedošlo k žádnému vážnému úrazu. Omrzliny, pohmožděniny a jiné obtíže byly zvládnuty několika kilogramy růžového štěstí. Hygienickou situaci nadále máme alespoň zdánlivě pod kontrolou, stejně tak i odpadové hospodářství.