Pátek 22. září 2023

Čtvrťáci na dopravním hřišti

Minulý týden měla naše čtvrtá třída jedinečnou příležitost získat hlubší povědomí o pravidlech silničního provozu a bezpečnosti na cestách. V rámci výuky jsme navštívili místní dopravní hřiště, kde jsme prošli teoretickým výkladem a praktickým tréninkem.

Náš den začal dvěma hodinami teoretické přednášky, během které jsme se dozvěděli mnoho důležitých informací o pravidlech silničního provozu. Tato přednáška byla zakončena sledováním edukačního filmu, který nám ukázal reálné situace na silnicích a důležité zásady bezpečného chování.

Po teorii jsme se přesunuli na dopravní hřiště, kde jsme mohli prakticky procvičit naše nově nabyté znalosti. Zdokonalovali jsme správné ukazování směru jízdy, dodržování předpisů a chování se v různých situacích z pozice chodce. Tato část dne byla nejen poučná, ale také zábavná a interaktivní.

Po návratu do školy jsme se ponořili do výtvarné výchovy, kde jsme měli příležitost vyjádřit své dojmy. Každý namaloval dopravní značky, které jsme si zapamatoval během přednášky na dopravním hřišti. Každou značku děti pojmenovaly a vysvětlily její význam, a tím si upevnily nabyté znalosti.

Díky 4.A! Byl to moc hezký den :)

Vanda Ličková