Výstava
17. května 2022

Výstava


V jarních měsících jsme navštívili výstavu s paní lektorkou. Povídali jsme si o církevních svátcích, prohlédli si staré fotografie, maškary, velikonoční výzdobu, zazpívali si a dokonce jsme se i v maškarním průvodu prošli.  

Otevřít
čarodějnice
17. května 2022

čarodějnice


Každé jaro přilétají do školy malé čarodějnice a malí čarodějové. I letos jsme si tento svátek pěkně užili. Čekalo nás nejen řádění, ale i čarodějnické počítání a diktát plný strašidelných slůvek. Tak zase za rok...

Otevřít
Rozkvetlé stromy
17. května 2022

Rozkvetlé stromy


Ve výtvarné výchově jsme si vyzkoušeli, co lze vykouzlit z bublinkové fólie, třeba květy ovocných stromů...

Otevřít
7. dubna 2022

"Ptačí stromy"


Dubnová rána nás vítají ptačím zpěvem. Při výtvarné výchově jsme si metodou rozfoukávání tuše vykouzlili koruny stromů. Do nich jsme pak dokreslili pupeny listů a hnízda ptáčků plná vajíček. Vše jsme na závěr zahalili do jarní barevné mlhy.

Otevřít
Poznáte nás?
30. března 2022

Poznáte nás?


V březnu jsme si při pracovním vyučování zavzpomínali na svá "mladá léta", která jsme prodrandili v kočárku. Poznáte mezi miminky naše druháčky?

Otevřít
Masopust
23. března 2022

Masopust


I ve druhé třídě jsme si povídali o Masopustu, významu tohoto slova, masopustním průvodu a užili jsme si celý den "učení" v maskách. Navštívila nás různá zvířátka, pohádkové bytosti, hrdinové z knížek i filmů.

Otevřít
Vennovy diagramy
1. března 2022

Vennovy diagramy


Dnes jsme dohromady porovnávali, co mají společného a naopak odlišného, dvě kočkovité šelmy. Kočka a lev. Využili jsme k tomu poprvé metodu Vennových diagramů. 

Otevřít
Lego nás baví
1. března 2022

Lego nás baví


Vyzkoušeli jsme si skupinovou práci s Legem, vymýšlení, plánování, strategie, spolupráce, stavění  a na konec i prezentace a zhodnocení nás zkrátka baví.

Otevřít
20. ledna 2022

"Čí jsou to stopy?"


Dnes jsme si povídali o liškách, v jakých pohádkách a proč se objevují. Jaké mají vlastnosti...a představovali jsme si, jak asi řádí ve sněhu. Skládali jsme z papíru a stopy lišek vytvořili otisky prstíků.

Otevřít
Strana:   5 / 8