Velikonoční tvoření
27. března 2024

Velikonoční tvoření


V předmětu Člověk a svět práce jsme dekorovali a zdobili vajíčka z vosku. Podívejte se, jak nám šla práce hezky od ruky. Přejeme všem sluníčkové Velikonoce.

Otevřít
Mach a Šebestová
12. března 2024

Mach a Šebestová


Společně jsme četli knížku "Mach a Šebestová ve škole" od spisovatele Miloše Macourka. Knihu krásně ilustroval Adolf Born, ale naše obrázky se nám také moc povedly.

Otevřít
Karneval a pohádkové postavy
27. února 2024

Karneval a pohádkové postavy


Dne 14. února jsme měli ve třídě a potom také ve školním klubu karneval. Pracovali jsme ve skupinách a netradičně také v maskách. Přiřazovali jsme věty k různým pohádkovým postavám a vyhledávali podstatná jména a slovesa. Toto zábavné učení jsme si u...

Otevřít
Mikeš v zimě
27. února 2024

Mikeš v zimě


Další skupinová práce se jmenovala "Mikeš v zimě". Za úkol jsme si měli přečíst tento text a vyhledat slova, která tam nepatří, tzv. vetřelce. Tento úkol byl těžší, proto jsme si vzájemně pomáhali. Trénovali jsme také psaní slov s u, ú a ů....

Otevřít
Hurá, lego!
30. ledna 2024

Hurá, lego!


Také ve 2. třídě nás baví stavět z lega. Úkolem bylo postavit fantastické zvíře nebo rostlinu. Naši práci ve skupinách si můžete prohlédnout na videu.

Otevřít
Zimní sporty
23. ledna 2024

Zimní sporty


V lednu si někteří z nás užili lyžařský kurs na Mísečkách, další lyžovali společně s rodiči a protože zamrzl také Jordán, mohli jsme si zabruslit a zahrát hokej. Škoda, že tato úžasná zima trvala jen krátce.

Otevřít
Buďme kamarádi
12. ledna 2024

Buďme kamarádi


Dne 12.ledna 2024 nás v rámci Etických dílen navštívila paní Adéla Strojková. V programu "Buďme kamarádi" si děti vyzkoušely, jak se zastat kamaráda a jak se omluvit. S maňáskem Heřmanem také trénovaly reakci na nepříjemné chování spolužáka...

Otevřít
Voňavý stromeček
18. prosince 2023

Voňavý stromeček


V předmětu Člověk a svět práce jsme si vytvořili krásný vánoční zápich - voňavý stromeček. Ozdobili jsme ho různými druhy koření, které nám dodalo vůni a barvu, proto jsou stromečky také krásně barevné.  Přejeme barevné a voňavé Vánoce!

Otevřít
Vánoční program v Galerii 140
12. prosince 2023

Vánoční program v Galerii 140


V Galerii 140 jsme navštívili výstavu betlémů a starých vánočních pohlednic. Povídali jsme si o adventu, zimním slunovratu a vánočních zvycích. Společně jsme putovali do města Betléma a nakonec jsme si voňavým kořením namalovali zlatou hvězdičku. Ván...

Otevřít
Jak mráz kreslí na okno
8. prosince 2023

Jak mráz kreslí na okno


Venku nám napadly hory sněhu a mrzlo ostošet. Tuto atmosféru nám pomohl vykouzlit inkoust spolu se zmizíkem. Kéž by nám takové počasí vydrželo na Vánoce!

Otevřít
Strana:   1 / 5