Vánoční přání
21. prosince 2023

Vánoční přání


"Hvězdička stříbrná nám zase po roce přináší stromeček, přináší Vánoce..." (M. Drivejová) Krásné a poklidné svátky vánoční, v novém roce hlavně zdraví a pohodu Vám přeje 3.A.

Otevřít
Zimní krajina
12. prosince 2023

Zimní krajina


"Sněží, sněží na špičky věží, na auta, na domy, na růže, na stromy. Kdo si chvíli počká, spadne na něj vločka, spadne na něj celý mrak, bude z něho sněhulák."(H. Jelínková)  

Otevřít
Vyšla hvězda jasná
12. prosince 2023

Vyšla hvězda jasná


Dnes jsme navštívili výstavu betlémů v Galerii 140. Dozvěděli jsme se nové zajímavosti o různých symbolech Vánoc, "putovali" jsme do města Betléma a vyrobili si voňavou hvězdičku.

Otevřít
Recyklujeme a vyrábíme nové
8. prosince 2023

Recyklujeme a vyrábíme nové


Při pracovním vyučování jsme využili stará CD a vyráběli zvířátka a vánoční svícen. Čajové sáčky jsme zase použili na vytvoření vánočního dárečku.

Otevřít
Podzimní výtvarka
26. listopadu 2023

Podzimní výtvarka


Tak jako je barevný podzim, tak jsou barevné naše obrázky. Ve dvojicích jsme vyrobili veselé draky..." Draku, ty jsi vážně drak? Ano, je to tak...jsem drak papírák" V podzimních barvách jsme si také vyzkoušeli poprvé techniku "tupování...

Otevřít
Hravá matematika
26. listopadu 2023

Hravá matematika


Při hodinách matematiky jsme si procvičovali malou násobilku na tabletech. Pracovali jsme ve dvojicích a pomáhali si navzájem. Geometrie není jenom rýsování. Ve skupinách jsme podle zadání vytvářeli pomocí geometrických těles různé stavby a obrazce.&...

Otevřít
Hloupežníci
16. listopadu 2023

Hloupežníci


Víte, kdo jsou to hloupežníci? My už ano. Přečetli jsme si o nich knížku. Po čtení jsme psali a kreslili své knížky o hloupežnících, robotících, Matyášovi a mluvícím světýlku. Také jsme si vyrobili své vlastní ROBOTÍKY.

Otevřít
Halloween
31. října 2023

Halloween


Většina z nás sice zapomněla kostýmy, ale přesto jsme si Halloween užili. Celé vyučování se začarovalo...., a tak jsme počítali, četli, luštili, kreslili a vyráběli všechno v "duchu halloweenském".

Otevřít
Parník
13. října 2023

Parník


"Parníček bafá vesele, pod mostem smekne komín samou zdvořilostí. Má radost, že je neděle a že je plný letních hostí. Hej, kapitáne, kampak plujeme?" Jiří Žáček  

Otevřít
Barevný podzim
9. října 2023

Barevný podzim


"Po nocích, když nikdo nedutá, podzim barví stromy do žluta. Zítra zkusí barvu novou, namíchá si oranžovou..." Šedivé podzimní počasí jsme i my rozzářili barevnými obrázky.

Otevřít
Strana:   2 / 9